Gå til hovedindhold

Massage stol

Spørgsmål

Jeg har sklerose, langsom fremadskridende med mange muskel smerter fra top til tå, i de muskler jeg bruger, hver dag, det meste af tiden. Jeg har prøvet en massagestol én gang, som jeg synes har en god virkning på hele kroppen, og jeg kan oplyse, at jeg er meget almindelig aktiv, som jeg nu kan. Fysisk behandling er ikke nok, og jeg får voldsom hovedpine ved behandling af nakken. Nu vil jeg så gerne vide, om I kan anbefale mig at bruge en massage stol og evt. hvilken en der er bedst?

Svar

En massage stol giver en relativ overfladisk behandling på ryg og nakke. Derved kan den kun lindre kortvarigt, og massagen er ikke specifik. Men hvis du oplever, at den får dig til at slappe af, kan det være en løsning. Det der sker kan være at trykket fra stolen "overdøver" dine nerve-muskel smerter, mens du sidder i stolen. Hjernen er sådan indrettet, at hvis den får flere impulser samtidigt, vil den primært registrere den kraftigste impuls. 
Eksempel: man slår albuen, og det gør ondt, men hvis man gnider på albuen gør det ikke så ondt, fordi hjernen primært registrerer berøringen. Så på denne måde kan stolen muligvis overdøve dine smerter kortvarigt.

Inden du evt. investerer i en massage stol, vil jeg dog anbefale dig at tale med din læge om medicin til nerve-muskel smerter, da den kemiske tilgang ofte kan give en længerevarende effekt, hvis medicinen virker. Du kan også prøve yoga, da den kombinerer stræk, styrke, vejrtrækning og balance. Især strækkene + vejrtrækningen kan for nogle mindske smerterne, da man også lærer at blive bedre til at slappe af.

I forhold til hvilken massage stol der er den bedste, kan jeg ikke give dig en anbefaling, da de er meget forskellige og prisen varierer meget. Under alle omstændigheder vil jeg ikke anbefale, at du køber en, førend du har afprøvet medicin og yoga, og hvis du så fortsat overvejer, bør du teste den flere gange inden køb, for at være sikker på, om den er gavnlig for dig.