Gå til hovedindhold

ME sygdom

Spørgsmål
Hvor meget kender neurologer til sygdommen ME?
Jeg har MS, men har siden 2009 været syg og undersøgt på medicinsk, reumatologisk, allergi klinik, kardiologisk afdeling mv. pga. træthed, kvalme, pludselig hjertebanken, lider af hovedpiner/migræner osv. Mange mange mærkelig symptomer som ingen har kunne blive kloge på - derfor blev der også først stillet spørgsmåltegn ved om jeg måske var "angst", som jeg var dybt uenig i, og dette blev også til sidst afslået af lægerne selv.
Jeg kan ikke foretage mig ret meget uden at blive dårlig, og må gå i seng for at overleve. 

Så stødte jeg på en der spurgte, om jeg havde hørt om en sygdom der hed ME. Og jeg har efterfølgende læst om det og fik sådan en "ah-ha" oplevelse, det lyder meget som det, men det kan det meget vel gøre i teorien. Jeg har læst at mange med ME fejlagtigt diagnotiseres med MS - min diagnose var vist ret sikker, plus min far også har MS - men hvordan kan man så skelne mellem de 2?

Jeg har også læst, at man har set epidemier af MS og ME. Scleroseklinikken har fulgt mig, og mente ikke det var min MS der giver disse symptomer - men kunne det være ME - og er det evt. en neurolog jeg skal spørge omkring dette?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang