Gå til hovedindhold

Meningitis eller MS

Spørgsmål

Gennem 5-6 år har jeg døjet med forskellige diffuse symptomer efter en meningitis og ansigtslammelse i 2012. Egentlig havde jeg nogle perioder i årene op til, hvor jeg var voldsom træt og faktisk ikke kunne stå ud af sengen, benene ville ikke lystre. Siden meningitis i 2012, har jeg gentagende gange haft voldsomme infektioner i hovedet, og er desuden meget stressfølsom. Generelt har jeg nervesmerter og murenende fornemmelse i hovedet, smerter i nakke-ryg regionen og voldsom træthed. Perioder med svimmelhed, ondt i øjne, sløret syn, mundtørhed, vandladnings problemer, muskel- og ledsmerter, føleforstyrrelser i hovedet samt kognitive problemer og depression.

Seneste MR scanning viste MS 1-2 (lidt usikker på, hvad det betyder), altså der sås flere områder med hvide plaks. Fik af vide at det ikke var ensbetydende med MS-diagnose, hos lægen der ikke helt kendte til mine mange symptomer de sidste 5-6 år. Efter at have læst om MS, syntes jeg, det er klart, at jeg skal have tjekket spinalvæsken. Pt. er det meningen, at jeg skal vente 1 år på næste MR-scanning, kan du råde mig, hvad jeg skal gøre for at komme videre, og om der er andre undersøgelser jeg skal være opmærksom på?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang