Gå til hovedindhold

Midler mod søsyge

Spørgsmål

Jeg var i august måned på en 14 dages ferie med et ekspeditionsskib. Jeg havde garderet mig med Scopolaminplaster på de 2 x 3-dages sejlads i åbent farvand. Jeg havde ingen gener om bord, men da jeg skulle i land var jeg voldsomt generet af balanceproblemer og svimmelhed (gik nærmest rundt som en fuld, selv 3 dage efter jeg fjernede plastret).

Med til historien hører at jeg har primær progressiv sklerose på 7. år. Fredeligt forløb, dog tiltagende kraftesløshed i ankler og ben samt almindelig udtrætning. Kan gå korte distancer, maks 1 km, før benene kræver et hvil. Jeg drømmer nu om en tur til Antarktis, mens jeg endnu har kræfterne til det. Inden jeg planlægger endnu en sørejse går mit spørgsmål dog på, om det var Scopolamin-bivirkninger, der næsten forhindrede mig i at stå på benene på land? Er der et andet langtidsvirkende middel I kan anbefale mod søsyge?

Har forresten har taget almindelige søsygetabletter (Marzine), til og fra Oslo sidste vinter, uden at mærke nogen form for ubehag.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang