Gå til hovedindhold

Min mand har ændret sig

Spørgsmål

Min mand på 42 år fik MS diagnosen stillet for kun 9 måneder siden. I ca. 1 1/2 år inden diagnosen ændrede han adfærd fra sød, omsorgsfuld, fuld af empati til ondskabsfuld. Vi har været sammen i 22 år, så jeg kender ham ind og ud. Han arbejder som altid og har kun sovende fødder. Han er i behandling, og har også været i Prednisolon behandling i 5 dage i starten af forløbet. Jeg har mistanke om, at han har været syg længe inden diagnosen. Læsioner ses i ryggen og i hjernen. Der er opstået ny læsion i hjernen, den seneste MR scanning har været i 2016.

Vi har 2 børn sammen, og jeg er desværre selv syg og går hjemme. Min mands væremåde og adfærd er så slem, at jeg er ved at kalde det for psykisk terror. Han truer vores ældste barn med tæsk, han kommer med spydige bemærkninger til mig konstant, han har ingen forståelse for mig og min tilstand, og mine tårer berør ham ikke. Hvis vi skal have rugbrød til frokost, og jeg f.eks. ikke skal have noget - skal han smøre til den yngste og sig selv. Det gør han ikke. Han smører til sig selv og sætter sig demonstrativt ved spisebordet, fordi han er vred over, at vi ikke skal have frokost sammen. Hvilket vi aldrig har gjort.

Hvis jeg ligger i sengen pga. min sygdom, så sidder han kun og arbejder ved computeren. Den yngste skal jo både have mad, gøres natklar og hygges med osv. Han opfører sig som om, at det er yderst besværligt for ham. Hvis jeg nævner det for ham, får jeg skæld ud. Begge børn er desværre kommet til mig, og sagt, at de er bange for deres far. Den store har spurgt om, vi ikke kan blive skilt. Han magter ikke at bo her mere med sin far i huset.

Min mand er veltrænet, har tatoveringer og ligner en som man ikke ønsker at blive uvenner med. Han har aldrig nogensinde gjort en flue fortræd. Han er det kærligste menneske, jeg kender. Er højt uddannet og vellidt af alle. Derfor er hans adfærd også meget markant forandret. Det er ikke hele tiden han er sådan men i 1-3 uger, og pludselig er han sig selv igen, og så ud af den blå luft er han ond igen. Han er meget træt, men ellers har han ingen problemer.

1. Kan denne adfærd blive værre? Altså nu er det jo kun 1-3 uger af gangen - kan jeg risikere, at det bliver permentent for altid. Så jeg er gift med en anden mand, end jeg giftede mig med?

2. Jeg overvejer at flytte med børnene - men jeg elsker min mand over alt på hele jorden, hvad gør jeg? Jeg er selv syg og kan ikke holde til det her. Min sygdom blusser op konstant pga. stress og angst.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang