Gå til hovedindhold

Mit firma skifter pensionsselskab, jeg kan ikke komme med

Spørgsmål

Jeg er en kvinde på 48 år, har haft diagnosen sclerose siden 2010, hvor min ordinære beskæftelse blev afløst af et fleksjob. Min arbejdsgiver har en firmapensionsordning via Danica Pension. Pr. 01.06.2013 har min arbejdsgiver valgt at skifte pensionsleverandør til PFA Pension.

I den forbindelse har jeg modtaget afslag fra PFA Pension omkring overførsel af mine nuværende forsikringsdækninger. Konkret betyder det, at jeg skal videreføre min forsikringsdækninger hos Danica Pension på individuelle vilkår. Kort fortalt stiger min samlede præmiebetaling fra ca. kr. 2.500 årligt til ca. 30.000 årligt, og administrationsomkostningerne stiger fra 0,75% til 6% årligt. Konsekvensen er, at min pensionsopsparing fremadrettet bliver kraftigt reduceret - som jeg umiddelbart ser det ca. 500.000 kr. - hvilket jeg naturligvis er noget chokeret og overrasket over.

Kan det passe, at jeg bliver så meget dårligere stillet økonomisk i forhold til mine "raske" kollegaer pga at min arbejdsgiver skifter pensionsselskab?
Er der en uvildig instans, jeg kan henvede mig til, for at få en uddybende forklaring på sagen? Hvad er mine rettigheder og pligter?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang