Gå til hovedindhold

Mor har ændret sig

Spørgsmål
Jeg er en pige på 15 år - barn af en scleroseramt mor. Hun fik stillet diagnosen, da jeg var omkring 7 år. Jeg føler som årene er gået, at jeg har mistet den mor jeg havde, jeg kan ikke kende hende mere. Og det gør mig utrolig ked af det, vred, aggressiv og ikke mindst meget følelsesladet.

Mine forældre bor sammen. Jeg kan bare ikke snakke med nogle af dem om noget som helst. Min mor har fået en alt for kort lunte, der gør det svært for mig at sige det mindste til hende. Jeg bliver "sindsyg" af hele tiden at vise hensyn, så hun ikke begynder at græde, jeg kan også mærke, at det tager meget af min fars energi at vise hensyn, og det gør min mor ked af det.

Hverdagen er på den måde et helvede. Pludselig kan hendes humør skifte på et splitsekund, og så tror jeg straks at jeg har gjort noget galt og føler skyldfølelse. Hun nævner ofte når vi diskuterer, at jeg er for dum til at sætte mig ind i hendes sygdom, og at jeg ikke forstår hvordan hun har det, men hun giver mig jo ikke en chance. Hvad skal jeg stille op med alt det?
Jeg har ingen at snakke med det om. Og psykologhjælp vil min mor aldrig se som en hjælp.
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang