Gå til hovedindhold

Mor holdt sclerose hemmeligt for teenagedatter

Spørgsmål
Jeg er en ung pige, som sidste år fik at vide at min mor lider af sclerose. Hun fik det konstateret som 20-årig og lever et forholdsvis normalt liv nu. Dog har jeg mange følelser omkring sygdommen, specielt fordi jeg hele min barndom har troet at hun ikke arbejdede på grund af mig, hvilket er det jeg til enhver tid har fået at vide.

Jeg kan simpelthen ikke begribe hvorfor jeg ikke fik det at vide noget før (iøvrigt fik jeg det nærmest at vide som en trussel). Men alligevel er det som om, at det hele giver mere mening nu.

Før i tiden, bebrejdede jeg min mor meget for ikke at arbejde, da jeg egentlig syntes at hun pylrede meget over at hun skulle lave mad hver dag, når nu mange andre mennsker både klarer job og madlavning. Derfor har jeg nu også dårlig samvittighed over alle de ting jeg har fået sagt til hende i tidens løb.

Alligevel kan jeg ikke vænne mig til tanken om at min mor er syg, da det tydeligvis ikke er noget vi snakker om i mit hjem. Og dog, for da jeg fortalte mine lokale veninder omkring sygdommen vidste de det alle sammen, fordi deres forældre vidste det. Altså følte jeg mig... ja, jeg har ikke ord til at beskrive, hvordan jeg følte mig, men i hvert fald uvidende.

Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal tackle det her, fordi min mor konstant er så træt.

Iøvrigt er min far en ældre herre og derfor kan jeg snart ikke længere se min tilstedeværelse i hjemmet, som andet end en belastning for dem, hvorfor jeg snart føler mig nødsaget til at flytte, selvom min mor klart ville forbyde mig det (jeg er den yngste i søskendeflokken).
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang