Gå til hovedindhold

MR skanning og sygdomsaktivitet

Spørgsmål

Efter at have læst flere indlæg på siden, har jeg nogle spørgsmål: I følge indlæggene forstår jeg det således:

At det er svært at afgøre, om der stadig er sygdomsaktivitet/attakker ved sclerose, og at man bliver nødt til at scanne for at finde ud af det.

At progressiv MS kun i beskeden grad kan påvirkes i hjernevævet af medicinsk behandling; men selvom man har progressiv MS, kan man i visse tilfælde stadig få attakker. Og at sygdomsaktivitet, der skyldes inflammation kan behandles.

Hvor ofte og i hvilke forbindelser får MS patienter tilbudt scanning?

Et andet sted stod i et forskningsindlæg af Finn Sellebjerg, 15.10.12: At mennesker med progressiv MS stadig har aktiv betændelse i blodet, at betændelsen hænger sammen med sygdomsaktivitet som ses i hjernen. Og dæmmer man op for inflammationen, ser det ud til at dæmpe udviklingen i hjernen. Er man kommet videre med den forskning?

Derudover vil jeg spørge, om mine sclerose symptomer evt. kan blive bedre, når temperaturen stiger, da jeg er blevet meget sart for kuld? Jeg tager Baklofen daglig, som tager de fleste af mine spasmer, men jeg har alligevel smerter i specielt senen bag på hælen. Senen føles hele tiden spændt og smerter ved tryk - er der andre behandlings muligheder?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang