Gå til hovedindhold

MS og ADEM

Spørgsmål
Jeg fik konstateret dissemineret sclerose den i februar 2005, hvor jeg blev venstresidigt lammet. I marts 2005 fik jeg så et nyt attak, hvor jeg mistede talen og hukommelsen. Siden da, har jeg imidlertid været attakfri og det er kun gået fremad for mig.

Så er mit spørsmål til jer er, om man kan sige at jeg har den type sclerose der kaldes ?

Mine neurologer på hospitalet sagde at det var ADEM (akut dissemineret encephalomyelitis) jeg havde, og derfor kunne kalde mig rask med en smule gener. Er det sandt?

Jeg aner ikke hvad jeg fejler men jeg føler mig absolut ikke rask. Går stadig ikke normalt, selvom lammelsen skete i 2005 og jeg har trænet et par gange om ugen siden da, husker desuden stadig dårligt.

Kan jeg få en ny undersøgelse og måske den rette diagnose stillet nu? Det vil hjælpe mig utrolig meget, da jeg er meget i tvivl om mit helbred.

Min kæreste og jeg overvejer idéen om at få et barn, men er meget usikre på graviditeten og barnets helbred, da mit eget ikke en gang kan fastslås.
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang