Gå til hovedindhold

MS og kviksølvforgiftning

Spørgsmål
Jeg vil gerne vide, om man ved udredning af sclerose, undersøger for evt. kviksølv niveau i blodet. Jeg ved, at man kan se forhøjede kviksølv værdier i rygmarven, hvis sådanne er til stede, men bliver det automatisk undersøgt, når man er under udredning? Kan man se det i en almindelig blodprøve?

Jeg har en stærk mistanke om, at jeg er kviksølv forgiftet, og at jeg måske har fået stillet MS diagnosen ved en fejl. Jeg har nu i et år haft så mange mærkelige symptomer, der alle kan skyldes en forgiftning af tungmetaller (i særlig grad kviksølv), og hvor de fleste har været atypiske for MS.
Jeg har efter nøje analyse af mit sygdomsforløb fundet ud af, at alt hvad der er tilskrevet MS diagnosen i virkeligheden ligeså godt kan være pga. forgiftning af nervesystemet med kviksølv.

Grunden til at jeg nu er 99% sikker i min sag er, at jeg udover føleforstyrrelser (som har været konstante i nu et år), synsforstyrrelser der ikke umiddelbart er typiske for MS, muskelsmerter der ikke er bedret med hverken Saroten, Gabapentin eller Apydan, og det faktum at jeg måske slet ikke har haft egentlige attakker, er at jeg udover disse tilsyneladende MS symptomer også har og har haft: En ekstrem lugtfølsomhed overfor f.eks cigaretrøg, forskellige fødevarer, bilos og parfume. Metalsmag i munden når jeg f.eks drikker kaffe. Voldsomt hårtab og forskellige former for hudeksem og svamp. En slags buldren i ørene. Hyppig hævelse af lymfekirtler. En følelse af at jeg ikke kan trække luft ordentlig ned i lungerne m.m. Disse er ikke noget, der har med MS at gøre - det er jeg helt sikker på.

Min diagnose blev stillet alene på baggrund af fund af skader i hjernen - absolut minimum for at kunne stille diagnosen - samt de subjektive beskrivelser af mine symptomer. Skaderne i hjernen er naturligvis tungtvejende i forhold til at stille diagnosen MS, men de kan rent faktisk skyldes en alvorlig spiseforstyrrelse, jeg har lidt af i 25 år, og/eller de mange depressioner jeg har haft i lige så mange år.
Jeg leder desperat efter en forklaring på, hvorfor jeg har det så dårligt fysisk, og hvorfor jeg ikke har fået det bedre i dét år, der nu er gået - men kun får det værre.

Så mine spørgsmål er: Er man undersøgt for en evt. forgiftning af kviksølv ved udredning?
Hvis det viser sig, at jeg faktisk har en forgiftning, der belaster mit nervesystem, så det giver mig sclerose lignende symptomer, og en afgiftning får alle mine symptomer til at forsvinde, vil man så revurdere diagnosen - altså fjerne den?
Hvilken betydning har det, at jeg tager Copaxone, hvis jeg slet ikke har MS?
Har I andre eksempler på patienter, der har fået stillet diagnosen MS men i virkeligheden var stærkt forgiftet af kviksølv?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang