Gå til hovedindhold

Multipel sklerose og demens

Spørgsmål

Jeg har siddet og ledt efter en person på Scleroseforeningens hjemmeside, som måske er i stand til at give mig nogle gode råd samt vejledning omkring min mor der er ramt af sclerose. Hun fik konstateret sygdommen for en del år siden og har lært at leve med det.

Hun har det fint, med hensyn til at kunne bevæge sig rundt og lignende. I løbet af de seneste år virker det dog som om hun er blevet dement på mange punkter. Hun har forandret sig rigtig meget og kan ikke mange ting selv mere, hvorfor min far er blevet ansat af kommunen til at passe hende på fuld tid.

Vi er nu kommet i den situation at han er gået ned med en depression og min mor er anbragt på et hjem. Hun er meget meget ked af at befinde sig der og det virker som om hun har opgivet håbet om fremtiden.

Jeg har i en lang periode tænkt meget over om sclerosen virkelig kan tage så meget "kontrol over hjernen", at hun nu er blevet sådan.

Som jeg tidligere nævnte, føles det i mange tilfælde mere som demens, end hvad andre personer jeg har mødt og læst om med diagnosen sclerose, måske oplever.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang