Gå til hovedindhold

Natlig slim i luftveje

Spørgsmål
Min hustru har haft sclerose de sidste 38 år, hvilket vi har lært at leve rigtig godt med. De seneste måneder er der tilstødt en nyt fænomen, der de sidste uger har givet følgende gener:

I den sidste uges tid er døgnrytmen blevet således, at få timer efter sengetid dannes der slim i den øverste del af luftvejene. Slimdannelsen bliver gennem natten værre og værre og omkring kl. 04:00-05:00 er hun udmattet og hostefunktionen er dårlig.

Jeg tager hende op, påklæder hende og vi går ud i den friske luft. Herefter sidder hun i sin elstol tilbagelænet og med benene oppe, hvorefter hun så sover godt 1 time.

I løbet af et par timer forsvinder slimet igen, og der er stort set intet i løbet af dagen - men om natten gentager det hele sig.

Hun er nu indlagt til undersøgelse hospitalet, hvor de, efter min mening, er totalt i vildrede. min kone og jeg har i flere tilfælde haft erfaring med, at ilt til næsen i løbet af natten giver en bedre søvn og næsten ingen slim. Disse observationer har lægerne imidlertid ingen tiltro til.

Så nu spørger vi her: Hvad kan dette problem med natlig slim skyldes? Hvad er der erfaringerne med at afhjælpe problemet?

Vi tror selv, at hun "glemmer at trække vejret ordentligt"
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang