Gå til hovedindhold

Nedsat blæretømning

Spørgsmål

Jeg er 46 år og har haft sclerose siden 2000. For snart 3 år siden startede jeg med Gilenya og får 3 Dolol af 50 mg hver aften ved 18 tiden. Jeg syntes, at jeg - nogle timer efter pillerne er taget - har svært ved at få tisset ordentligt af. Dette står på indtil næste formiddag.

Jeg var for 2 år siden på urologisk afdeling, og det så nogenlunde ud, havde vist en muskel der var lidt stram. Den dag jeg var til kontrol, havde jeg ikke spist piller, og tænker om man skal få en ny henvisning dertil, for jeg syntes virkelig, det er træls, at jeg skal sidde i lang tid for at tisse, og når jeg er færdig, så føler jeg stadig, der er lidt tilbage. Jeg føler, jeg skal presse urinen ud efter pilleindtagelse.

Svar

Ved sclerose kan nerveforbindelsen mellem hjerne-rygmarv og blæren blive forringet. Dette kan give problemer med at kontrollere blærefunktionen og symptomer som pludselig, bydende vandladningstrang, hyppige vandladninger, urin-inkontinens og som du beskriver, afbrudt vandladning, fornemmelse af dårlig blæretømning samt problemer med at starte vandladningen.

Dine symptomer kan forstærkes af smertestillende piller som Dolol, og det kan derfor være nødvendigt med rådgivning og evt. behandling. Det er derfor en god ide, hvis du henvises til urologisk afdeling, og det kan du snakke med lægerne på din scleroseklinik om.