Gå til hovedindhold

Nedsat sædkvalitet ved Plegridybehandling

Spørgsmål

Jeg har for en måned siden været igennem en medicinsk abort. Fosteret havde en stærkt fortykket nakkefold. En af de ting, som lægerne spurgte ind til var, hvorvidt jeg havde haft nogle infektioner siden jeg blev gravid. Det har jeg ikke. Min mand, som har sclerose, oplever til gengæld ofte infektioner, da han tager medicinen Plegridy 125 ml. hver 14. dag. Han har oplevet to attakker, første attak i efteråret 2007, andet i april 2008. Min mand bliver ret sløj af medicinen - feber og ubehag i op til to dage efter han har taget medicinen.

Vi har to raske børn fra 2011 og 2014. I slutningen af 2015 starten af 2016 har min mand skiftet medicin. Den tidligere medicin minder om den, som han tager nu, men hvor han før skulle stikke sig hver uge, er det nu kun hver 14. dag. Mit spørgsmål går på, om min mands infektion kan have skadet den sæd, som siden blev til det barn, vi undfangede. Der er formentlig ikke lavet forskning omkring emnet endnu, men med jeres lægefaglige viden, er der da nogen sandsynlighed for, at medicinen Plegridy kan påvirke sædkvaliteten? Min mand tog medicinen mellem 0 og 5 dage, før barnet blev undfanget. Jeg håber, I kan hjælpe mig, hvis ikke med faktuel viden, så med en lægefaglig vurdering af sandsynligheden for en sammenhæng.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang