Gå til hovedindhold

Nydiagnosticeret og følelsesmæssige reaktioner

Spørgsmål

Jeg har, for ganske nylig, fået diagnosen MS.

Jeg er meget følelsesmæssigt påvirket af at have fået diagnosen, samt det faktum at jeg skal begynde i behandling. Sygdommen er pludselig blevet meget konkret efter en årrække med tvivl om, hvorvidt jeg havde MS eller ej.

Jeg har reageret med at få et attack i form af synsnervebetændelse, samtidig døjer jeg dog også meget med angst, der hovedsageligt drejer sig om tanker om at miste henholdvis min søde mand og mine to små skønne børn på 2 og 3 år.

Jeg bliver hele tiden afprøvet af min underbevisthed, som sender skrækkelige tanker gennem mit hoved om mulige måder at miste dem på.

Samtidig er jeg meget bange for, at mine tanker kan få konsekvenser for virkeligheden, sådan at forstå, at jeg skulle kunne fremprovokere en ulykke blot ved at have en af disse forfærdelige tanker - som jeg jo absolut ikke ønsker skal ramme min dejlige, lille familie.

Jeg er meget nedslidt, og jo mere træt jeg bliver, des mere dukker tankerne op.

Kan du hjælpe mig med at håndtere min værste frygt?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang