Gå til hovedindhold

Nye behandlinger til progressiv MS

Spørgsmål

Igennem flere år har jeg lidt af primær progressiv sclerose, og har ikke været tilbudt medicin til at bremse sygdommen med. Men i de senere år har jeg flere gange hørt fra scleroselæger, at jeg kunne begynde at glæde mig, for nu var der ved at komme noget medicin, som vil kunne være en hjælp til os, som lider af primær progressiv sclerose.

Men nej, jeg er for gammel til, at jeg kan få lov at prøve Ocrevus - man kan ikke få lov at prøve Ocrevus, hvis man er over 45 år. Hvad er begrundelsen for den beslutning, og hvem har truffet den? Det kan jo også være ret så dyrt, hvis mennesker bliver så dårlige, at de har brug for omfattende pleje og hjælp i hverdagen. Jeg kan have en følelse af, at mennesker over 45 år er mindre værd. Og at forskning og opdagelse kan være ligegyldigt, når vi alligevel ikke kan få lov at prøve den nye medicin.

For nyligt læste jeg om lægemidlet Siponimod/Mayzent, som kan være til hjælp for mennesker med sekundær progressiv sclerose. Er det et lægemiddel, som bruges i dag og i givet fald til hvilken aldersgruppe?

Hvordan kan man vide, om man er kommet over fra henholdsvis attakvis og primær progressiv sclerose til sekundær progressiv sclerose?
 

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang