Gå til hovedindhold

Ocrevus og COVID vaccine

Spørgsmål

Jeg skal i gang med Ocrevus behandling i august. Jeg har lige fået tvillinger for en måned siden - så har først lige booket tider til corona vacciner. 1. stik på lørdag og 2. stik i starten af september.

Er det for risikabelt at gå i gang med behandlingen inden fuld virkning af vaccinerne - er jeg i særlig risiko for at blive hårdt ramt af corona?

Jeg er dækket ind i forhold til stivkrampe og hepatitis vacciner. Influenza vaccinen kan jeg først få fra oktober.

Svar

Det er bedst at være fuldt vaccineret forud for Ocrevus, så det kan tale for at vente med opstart til 2 uge efter vaccine nr. 2. Men nogle gange er der andre forhold der er afgørende, f.eks. høj sygdomsaktivitet der kan trække i den anden retning. Ocrevus virker ikke med det samme.

Jeg anbefaler, at du kontakter din scleroseklinik, og hører om det vil være i orden, at udskyde behandlingen i et par uger for at få maksimal effekt af vaccinen. Det er vigtigt for dig at have en fast dato, så du kan tilrettelægge ophør af amning udfra det.

Teoretisk set er der større risiko for værre forløb pga. forventet dårligere antistofrespons under Ocrevusbehandling, men om det gælder i praksis er der ikke så mange data på endnu.