Gå til hovedindhold

Øget svedproduktion

Spørgsmål

Jeg slås med ekstrem-sved (hyper sved dvs. svedtendens som forstærkes abnormt i situationer). Sveden løber fra hårkant, ansigt, hals, ryg og bryst. Trøje og bukser er derefter gennemblødt. Det er meget socialt belastende.

Forhistorien er formodentlig et MS attack, hvor jeg fik branden og prikken i ansigt og hænder. Det er dog aftaget i dag. Men nu hyperreagerer sveden. Det er som om svedfølsomheden er øget 50-100 %. Ved let forhøjet sommertemperatur er det et problem men også ved f.eks. situationer, hvor jeg bliver nervøs i trafikken, irritation i en situation f.eks. at bibliotekskortet ikke virker, ved koncentration om noget, det at møde nogle fremmede, eller ved lettere fysisk belastning som at slå græsset, støvsuge, gå en tur o.l. Og så naturligvis mad som desserter eller vin som jo i forvejen sætter gang i forbrændingsmotoren. Alt sammen eksempler på situationer, hvor sveden driver, så tøjet er gennemblødt og håres skal vaskes. 

1. Hvad er årsagen til denne tilsyneladende sjældnere forekomne svedeffekt af sclerose attack?

2. Hvor kan jeg søge hjælp - er det f.eks. en hudlæge der skal se på det?

3. Er der nogen idéer til hvilken medicin, der kan hjælpe mig, så jeg kan få en rimelig normal hverdag?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang