Gå til hovedindhold

Økonomisk hjælp til tandbehandling

Spørgsmål

Jeg har et stort problem med mine tænder. Jeg har det ikke så godt, jeg har mistet en tand, og har 2 kindtænder der er knækket. Mit højeste ønske er at få lavet mine tænder, men jeg har ikke råd. Jeg klarer mig ellers selv uden hjælp, selv om jeg sidder i kørestol, men kan gå lidt ved at holde ved noget.

Svar

Jeg går ud fra, at du modtager pension. Hvis du er tilkendt førtidspension før 1.1.2003, er uden formue og har personlig tillægsprocent på 0, kan der være mulighed for at søge om tilskud via reglerne for personligt tillæg.

Er du tilkendt førtidspension efter 1.1.2003 kan der være mulighed for at søge tilskud efter aktivlovens § 82. Det vil bero på en økonomisk trangsvurdering, dvs. der skal laves en oversigt over dine indtægter og udgifter.

Din kommune skal orientere dig om du har ovenstående muligheder. Kontakt Borgerservice, der kan vejlede dig om, hvem du i givet fald skal tale med.

Noget andet er, at Scleroseforeningen har mulighed for legat. Det kan du læse mere om her på hjemmesiden under individuelle legatter.