Gå til hovedindhold

Okklusions træning

Spørgsmål

Jeg er 53 år, haft sclerose gennem 14 år, og arbejder som ergoterapeut på normale vilkår. Jeg har i hele perioden været i medicinsk behandling med Avonex, som jeg har gener ved indtag ugentligt i form af hovedpiner og influenzalign. symptomer. Jeg er hidtil haft et mildt forløb uden gener, men gennem det sidste år har jeg oplevet funktionsnedsættelse af mit højre ben og lidt af højre arm. Jeg er blevet MR scannet for et par måneder siden og har skiftet medicinsk behandling til Mavenclad.

Funktionsmæssigt har jeg nedsat kraft over højre fodled, knæ og hofte. Hvilket betyder, at jeg ikke længere kan gå langt. Jeg kan max gå ca. 3 km, så bliver foden træt, og jeg har svært ved at afvikle over fodleddet. Jeg oplever også min balance er blevet ringere. Jeg kan se, at jeg har let atrofi af min højre lårmuskulatur. Samtidigt med at jeg har ændret medicinsk behandling, er jeg også startet på vederlagsfri fysioterapi 2-3 gange ugenligt. Til pilates hold og styketræning, hvilket jeg er super glad for. Min Fys kom i dag og spurgte, om jeg kendte noget til okkulationsbehandling i forbindelse med sclerose? Idet hun tænkte, at det kunne være en idé til mig til at buste lårmulaturen. Fysioterapien overvejede nemlig at indkøbe noget udstyr til denne træningsform. Kendte I noget til denne behandling?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang