Gå til hovedindhold

Om fedtstoffer m.v

Spørgsmål

Jeg er lige startet på kun at spise Sclerosekost, men der er en del ting jeg er i tvivl om, da jeg syntes der findes mange modstridende oplysninger. Her er mine spørgsmål:

1) Hvad findes der mættede fedt i, og er det ok at spise? 2) Hvad findes der hærdet fedt i, hvilket jeg går ud fra ikke er ok at spise? 3) Hvad er forskellen på mættet og hærdet fedt? 4) Er det ok at spise for eksempel 4 æg om ugen? 5) Hvor meget sukker er ok at indtage om dagen/ugen?

6) Er det ok at spise tun en gang imellem, eller skal det helt undgås grundet kviksølv? 7) Er det ok med lidt fløde i for eksempel en dressing eller tunmousse, eller skal det helt undgås? 8) Er lidt mayonnaise, som i en dressing, ok? 9) Er det ok at spise en bolle med smør, som for eksempel. Kærgården, Bakkedal eller Lurpak. eller er smør helt forbudt? 10) Kan du anbefale kostråd fra Birgitta Brunes bog ?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang