Gå til hovedindhold

Om at holde hjernen i gang

Spørgsmål

Jeg er 40 år og har fået sclerose for 1 år siden. Indtil videre mærker jeg heldigvis ikke noget til det.

Min mand ryger ca. 30 cigaretter om dagen. Han ryger kun, når han er på arbejde og så hjemme på vores 1.sal, som er lavet om til computerrum. Jeg er kun deroppe meget meget sjældent, så jeg mærker ikke noget til røgen. Mit spørgsmål er, om det kan skade mig med hensyn til min sclerose, at han ryger? Jeg ryger ikke selv, og jeg synes ikke, at jeg kan lugte, at han ryger, men selvfølgelig må der jo komme noget røg ud i huset. Det generer mig ikke det mindste, at han ryger - selvom det selvfølgelig ikke er sundt for ham. Men hvis det kan gøre min sclerose værre, er det jo ikke godt.

Kan jeg gøre noget for at holde min hjerne i gang? Jeg er selvstændig bogholder, og jeg er simpelthen så bange for, at der pludselig sker ting med min hjerne, så jeg ikke kan arbejde, så derfor vil jeg gerne forebygge, hvis jeg kan.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang