Gå til hovedindhold

Omega-3 fra fisk m.v

Spørgsmål

Jeg har en række kost-spørgsmål, som jeg håber du vil kunne hjælpe mig med: i "Sund mad ved sclerose", side 19, står vedrørende kosttilskud: "at præparatet ikke bør indeholde jern, da dette kan være skadeligt ved betændelsessygdomme". Betyder dette at jeg skal undgå brændnælde te, som jo indholder rigtig meget jern?

Ydermere: I stedet for de anbefalede koncentrerede fiskeolier vil jeg godt spise rigtig fisk, hvor meget fisk skal/kan jeg så spise om dagen? Jeg holder meget af fisk og vil derfor også meget gerne spise fisk hver dag, for at dække mit proteinbehov, i stedet for kød og soya/kikærter/hvide bønner - hvor meget fisk må/kan jeg spise? Og slutteligt: Er det kun havregryn man skal undgå at tage calcium sammen med, for ikke at hæmme zinkoptagelsen, eller gælder det også solsikkekerner, græskarkerner og mandler?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang