Gå til hovedindhold

Opheling på MR

Spørgsmål

Jeg har haft sclerose SPMS i 10 år. Jeg er nu 62 år. Jeg har aldrig fået sclerosemedicin, men vedligeholdt min funktionsevne med alternative muligheder i alle former. Har dog brugt smertestillende og antibiotisk medicin i lange perioder. Jeg synes selv, jeg har fået det bedre, og er efterhånden sikker på, at jeg har fat i det rigtige for mig.

Rigshospitalets Scleroseafdeling - mit kontrolsted - kunne ikke bevilge en opfølgning på MR scanning af hjernen fra 2003, så jeg har nu været til scanning på Hamlet Privathospital. Konklusionen lyder: Regression af venstresidig læsion i cerebellare pedunkel. Let progression af supratentorielle hvid substans læsioner. Formentlig status quo af intramedullære cervikale læsioner. Jeg er fantastisk glad for regressionen. At der er tilkommet ekstra hvide pletter, ser jeg ikke som et problem, grundet min alder.

Det er først de sidste 2 år, jeg rigtigt har mærket bedringen. Jeg har set forskellen på scanningsbillederne 2003 contra 2013, og kan se at jeg må gå imod lysere tider. Samtidig ved jeg godt, der er lang vej igen. Stivhed, smerter, uro og manglende koncentration er stadig dagligdag, men de gode øjeblikke bliver stadig længere og længere.

Spørgsmålet til eksperten er nu: Hvornår ser I disse regressioner? Er det muligt at få lidt flere tanker omkring regression på scanningsbilleder? Jeg forstår nu, hvor vigtigt området i og mellem hjernestamme og lillehjerne er i forhold til Sclerose. Det er så vigtigt for mig at vide noget om processen, da det er en stor del af min healing.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang