Gå til hovedindhold

Organdonation og MS

Spørgsmål
Når der udsendes nyt sygesikringsbeviser, er der nu vedlagt et skema, så man kan tage stilling til organdonation. Da jeg for en del år siden tog stilling, kontaktede jeg donorregisteret og fik at vide, at det ikke var noget problem, at jeg havde MS, jeg kunne sagtens give fuld tilladelse, fordi noget kunne bruges. Jeg har skrevet på det kort, jeg har i min pung, at jeg har MS og hvorom alting er, så vil ens pårørende jo også bliver kontaktet først.  

Vi har haft nogle gode debatter på diverse sclerose facebook grupper, men der hersker tilsyneladende en del forvirring, fordi nogen har fået at vide, at de ikke kunne give tilladelse til donation. Listen over ”brugbare reservedele” er blevet udvidet betydeligt, siden jeg tog stilling, med bl.a. hud som jeg umiddelbart ikke kan se nogen som helst grund til, at folk med MS ikke skulle kunne donere.  

Jeg lovede at søge nogle generelle retningslinjer, fordi jeg godt er klar over, at det bl.a. kan afhænge meget af, om man er medicinbruger eller ej.
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang