Gå til hovedindhold

Paræstesier om natten

Spørgsmål

Jeg er 26 år og scleroseramt.

Jeg skriver til dig, fordi jeg har meget svært ved at falde i søvn, idet det prikker, stikker og gør ondt i mine arme når jeg ligger i sengen,

Det snurrer helt vildt i mine arme, når jeg ligger på siden - og det er selvfølgelig kun når jeg ligger på siden, at jeg kan sove. Så jeg må ligge og vende og dreje mig. Lige lidt hjælper det dog.

Mine ben er desuden "stive indeni", hvilket gør ondt. Min læge ordinerede først Amitriptylin imod det, men det virkede ikke. Nu har jeg så fået Gabapentin 300 mg - dem tager jeg 2 af inden sengetid og så er benene acceptable. Jeg kan dog stadig ikke sove på grund af armene. Jeg har det også, af og til, som om at jeg sidder i en karrusel når jeg ligger i sengen, hvilket betyder at jeg blive meget svimmel.

Min praktiserende læge har ordineret mig Imozop - en tablet før sengetid - men jeg må kun få 30 piller om året, da jeg ikke skal blive afhængig. Så jeg kan sove godt 30 dage om året. Fedt!

Er der ikke et eller andet at gøre? Jeg kan ikke hænge sammen i hverdagen, hvis jeg skal fortsætte med at ligge søvnløs den halve nat.

Jeg har drøftet det med min neurolog, men han synes ikke at tage problemet seriøst. Er det fordi søvnløshed, på grund af smerter/prikken og stikken ikke er normalt ved sclerose?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang