Gå til hovedindhold

Personlig assistance på jobbet

Spørgsmål

Jeg er 60 år og har lige fået konstateret den progressive form for sklerose. Jeg er socialpædagog og arbejder med børn med autisme, som har meget brug for fysiske udfoldelser. Det kan jeg ikke længere opfylde, fordi jeg går dårligt. Er det en mulighed for mig at få bevilget en personlig hjælper? Og er der noget jeg skal være opmærksom på, når jeg kontakter min kommune?

Svar

Jeg forstår det sådan, at du er i fuldtidsarbejde (37) timer på ordinære vilkår. Din diagnose er stillet for kort tid siden og medfører nogle begrænsninger for dig i dit job. Du nævner ikke noget om sygefravær. Jeg vil dog lige gøre dig opmærksom på mulighed for §56 aftale i h. t. sygedagpengeloven, der giver arbejdsgiver sygedagpengerefusion fra 1. fraværsdag. Du kan læse nærmere om betingelserne enten på Scleroseforeningens hjemmeside (lovgivningssiderne) eller på Borger.dk.

Muligvis har du via din pensionsordning dækning ved kritisk sygdom – undersøg også dette nærmere.

Som svar på dit egentlige tænker jeg, at det kunne dreje som om personlig assistance. Du kan læse nærmere om reglerne på "Styrelsen for arbejdsmarked og rekruttering".

Når du har orienteret dig omkring ovenstående, er du også velkommen til at kontakte socialrådgiver i Scleroseforeningen for yderligere vejledning. Ring til foreningens kontor i Valby, hvor du kan få oplyst hvem og hvornår du kan blive kontaktet af socialrådgiver.