Gå til hovedindhold

Personlig og praktisk hjælp

Spørgsmål

Min mor er 60 år og inden for det sidste år er det desværre gået ned af bakke med hende. Hun har mere og mere brug for hjæp. Hun sidder bare og sidder og er gået helt i stå, flere gange om ugen bliver hun taget op, får morgenmad og lagt i seng igen, indtil frokost, bliver taget op og får mad og lagt til hvil igen. Hun sidder / ligger bare og venter på, at der kommer nogen forbi, da hun ikke selv kan komme ud uden hjælp. Hun må nødkalde for at komme på toilet. Så hun har flere gange i ugen uheld, og derfor har de nu givet hende ble på.

Jeg handler for hende, laver mad, vasker tøj og gør rent, for de 45 min hun har til det er kun til gulve og badeværelset. Derfor søgte jeg om en personlig hjælper til hende. Det mente damen fra socialforvaltningen ikke, at der kunne være tale om, for min mor kunne ikke fungere som arbejdsgiver, da hun ikke taler så godt mere. Men de tilbød hende en ledsager ud af huset 15 timer om ugen. Kan der slet ikke gøres noget for min mor? Er der ikke en lovgivning der kan bruges, så hun får mere hjælp? Jeg kan snart ikke mere. Bruger næsten 30 timer hver uge hos hende og det går ud over min egen familie. Jeg kan mærke jeg er ved at gå ned, men jeg kan jo ikke bare lade hende ligge der og ikke gøre noget. Håber i evt kan hjælpe med noget.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang