Gå til hovedindhold

Personlig pleje

Spørgsmål

Jeg har et spørgsmål om forventning til hjælp fra kommunen til personlig hygiensk pleje: Min mor har sclerose, er 75 år, bor sammen med min far. Hun vil ikke kunne klare sig selv, kan ikke huske, er blevet passiv/inaktiv - og værst af alt, hun kan ikke håndtere personlig hygiejne. Min far må ikke bade hende, hun bliver vred, når han beder hende om at gå i bad, han "stjæler" sig øjeblikke til at tage hendes tøj og vaske det - og hun har inkontinens. Jeg tænker, at min far har brug for støtte til min mors personlige hygiejne. Indtil videre har min far fået afslag på hjemmehjælp, fordi han er frisk og rørig (med modifikationer, set fra sidelinjen).
Kan I hjælpe mig og min far med en afklaring af, hvilke forventninger man i denne type situation kan have til sin kommune? Og kan I sige noget om erfaringer med folk, der ikke vil have hjælp til deres personlige hygiejne - hvordan kommer man ud af denne situation? Min far er i kontakt med en sagsbehandler hver tredje måned, men det oplever han mest som en rutine-ting - ikke rådgivning eller hjælp.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang