Gå til hovedindhold

Plaks der forsvinder 2

Spørgsmål

Den 18. marts i år fik jeg diagnosticeret MS. Forud for denne diagnose havde jeg et attak sidst i december 2007, hvor jeg blev indlagt. Prøven fra min spinalvæske og en MR-scanning dannede grundlag for diagnosen. I spinalvæsken blev der fundet antistoffer, og MR-scanningen viste en 3 cm stor forandring ved rygsøjlen - det var det eneste plak, der blev påvist. Alle neurologiske undersøgelser af hjernens reaktionsevne var normale.

Jeg var meget syg de første fem måneder, med alle de typiske symptomer, som kendetegner MS: Enorm træthed, gangbesvær, smerter i ryggen, konstant ”elektriske fornemmelser” og ”hede” i benene m.m.

For en uge siden var jeg så til en ny MR-scanning, hvor er blevet konstateret, at ”alt var væk”, altså ingen nye plaks, men det oprindelige på 3 cm var også forsvundet (jeg har stadigvæk symptomer i benene og er lettere gangbesværet, men har det ellers meget godt).

Min læge på scleroseklinikken kommenterede ikke disse nyheder med hensyn til det forsvunde plak, og jeg var for overvældet til at jeg var i stand til at stille spørgsmål. Derfor vil jeg være meget glad, hvis du kan besvar følgende spørgsmål:

1) Er helbredelsen af allerede eksisterende plaks blev observeret før, altså har man kliniske erfaringer med dette?

2) Hvis min helbredelse er atypisk, kunne det så betyde, at jeg måske alligevel ikke har MS, men en anden form for sygdom?

3) Hvor sikkert er en diagnose, som er baseret på MR-scanning og undersøgelsen af spinalvæsken? Hvis det kliniske forløb er afgørende for diagnosen, hvilken konklusion kan man drage ud fra mit forløb?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang