Gå til hovedindhold

Plejehjem

Spørgsmål

Min mor har alvorlig funktionsnedsættelse i næsten alle dele af kroppen og har bl.a. en elektrisk kørestol. Min mor har klaret sig i eget hjem, men nu går den ikke længere, og hun må på plejehjem. Hun har kognitive vanskeligheder, og kan ikke længere håndtere de mange forskellige hjemmeplejeassistenter som kommer i weekenden, når de faste hjælpere har fri, og hjemmeplejen kan desværre ikke sikre større stabilitet.

Det er så gået op for mig, at det ikke er alle plejehjemsboliger som er indrettet handicapvenligt. Det gik også for mig, at der ikke i udgangspunktet bliver taget særlig hensyn til, at hun sidder i en elektrisk kørestol (som har brug for vendeplads samt plads til både bækkenstol og kørestol ved sengen, når min mor skal liftes fra kørestol over i sengen og så på bækkenstol). Værelset var måske 12-14 kvadratmeter. Der var ikke plads til meget andet end en lille stol og et lille bord. Der var endvidere et lille køleskab, men det stod på guvlet, så det kunne hun ikke nå.

Jeg talte med visitationen, om der ikke fandtes handicapvenlige plejehjemsboliger, og svaret var at de ikke blandede sig i plejehjemmenes indretning. Findes der virkeligt ikke handicapvenlige plejehjemsboliger til sclerosepatienter? Eller bliver sclerosepatienter tilbudt samme boliger som borgere, der ikke har alvorlige handicap?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang