Gå til hovedindhold

Pletter på hjernen, hvorfor ny MR scanning

Spørgsmål

Har været til udredning for MS på Bispebjerg Hospital. For et års tid siden fik jeg dobbeltsyn. I den anledning (udredning for TAO) konstaterede man ved en MR scanning med kontrast, at en øjenmuskel var svært fortykket. Altså fandt man grunden til dobbeltsynet. Men samtidig fandt man talrige plak læsioner i hjernen. Dette kunne indikere MS. En gennemgribende neurologisk undersøgelse viste ingen tegn på MS. En MR scanning af ryggen viste ingen plaks i rygsøjlen. Har nægtet at få foretaget en lumbalpunktur.

Da jeg er meget utryg ved bevistheden om de mange plak læsioner i hjernen, har lægerne på Bispebjerg Hospital tilbudt mig endnu en scanning med kontrast af hjernen. Hvis der er opstået nye plak læsioner, vil disse optage kontrast, og jeg vil i så fald blive henvist til eksperterne på Rigshospitalets neurologiske afdeling. Hvis der ikke findes nye læsioner, vil min sag blive afsluttet.

Det må siges at være en ultimativ beslutning. Der kan gå måneder, før jeg bliver indkaldt til scanning. Derfor søger jeg desperat et svar på følgende: Hvad indikerer det, hvis nye plak læsioner bliver konstateret? Tegn på MS, eller på en anden neurologisk sygdom?
 

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang