Gå til hovedindhold

Presning af saft

Spørgsmål

Jeg har forstået at sclerose er en inflammatorisk tilstand, som er vedvarende i kroppen. Jeg har også læst, at maden vi spiser - afhængig af typen - være fremmende eller hæmmende for inflammationen. Er dette rigtig forstået?

Udover dette spørgsmål, af lidt afklarende karakter, har jeg en række spørgsmål, vedrørende presning af saft, som jeg håber du kan besvare:

Jeg har invisteret i en saftpresser, som adskiller saft og pulp. Vil den rene saft indeholde fibre, eller går de tabt i pulpen?

Jeg presser meget rødbede med i frugtsaften, gerne en stor en, men har nu læst, at jern fremmer inflammationen, hvorfor jeg nu spørger om jeg så skal undlade at spise og presse rødbeder?

Er der ellers andre frugter eller grøntsager, som fremmer inflammationen?

Jeg presser gerne frugt- og grønsagssaften en gang daglig, på grund af rengøring af maskinen, men hvor mange gram frugt må jeg presse sammen med grønsagerne? Jeg går ud fra, at jeg må presse og drikke alt den grønsagssaft, jeg kan drikke?

Hvilke ulemper og fordele, ser du i en saftpresser, i forhold til sygdommen sclerose?

Slutteligt et spørgsmål af en lidt anden karakter: Skal jeg stadig tage de vitaminer, mineraler og olier, som I anbefaler i Scleroseforeningen, når jeg dagligt drikker frugt- og grønsagssaft?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang