Gå til hovedindhold

Progressiv eller attakvis MS

Spørgsmål

Jeg fik konstateret attakvis sclerose for 3 år siden, dengang var jeg 47 år. Det hele startede med nedsat syn. I begyndelsen var jeg i tvivl om mit dårligere syn "bare" skyldtes min alder. Dernæst fik jeg føleforstyrelser i hele min venstre arm, og jeg var ligeledes her til at begynde med i tvivl om, det egentlig bare var noget jeg bildte mig ind - så langsomt udviklede det sig.

Det med armen skete samtidig med, at jeg blev udredt og ganske kort tid efter, at mit syn var blevet ringere. Den dag i dag er hverken mit syn eller min arm blevet bedre, men stoppede dog efter 4-6 måneder med at forværres. Jeg tog Aubagio indtil foråret 2018, hvorefter jeg gik over til Tysabri, da der ved hver MR skanning var nye pletter både på hjernen og rygmarven. I efteråret 2017 begyndte mit venstre ben at snurre og virke svagere. Dette begyndte igen ligeså langsomt, nu er det så 10 måneder siden, og mit ben er blevet svagere og svagere over den tid. Ingen af de 3 gange sclerosen har rørt på sig, er mine attakker blevet bedre, som jeg ellers læser oftest sker.

Kan det være, at jeg har primær progressiv sclerose? Jeg har læst om det på flere sider, men jeg har svært ved at finde ud af, hvordan der egentlig skelnes mellem attakvis og primær progressiv sclerose. Jeg har talt om mine bekymringer med min læge, men aldrig rigtigt forstået hans svar.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang