Gå til hovedindhold

Prolaps eller sclerose

Spørgsmål

Jeg er mand på 57 år, der fik diagnosen MS i 1998. Jeg har ikke nogen fyssiske reduktioner, ej heller blære-tarm- problemer, jeg klarer mig uden hjælpemidler i eget hjem.

Mine problemer er imidlertid følgende: Jeg har meget kraftige smerter i nakken, trækkende ud i skuldre og ryg. Disse symptomer startede først på året og er tiltagende. I april fik jeg scannet hele centralnervesystemmet, med den konklusion fra neurologerne, at mine smerter ikke skyldes min MS, men en discoprolaps i mellem 5-6 nakkehvirvel.

Jeg blev opereret i maj måned på et privathospital, hvor jeg fik indsat implantat. De følgende måneder var jeg smertefri og startede op med genoptrænning i juni-august måned, med en rimelig suces. Jeg følte mig, fysisk, rimelig velfungerende igen og var, som sagt, smertefri.

Desværre vendte smerterne tilbage medio semptember, hvor jeg henvendte mig til min praktiserende læge, som henviste mig til neurokirugisk afdeling, som ikke ville fortage sig noget før jeg havde været igennem neurologisk afdeling (som jo tidligere afviser at mine symptomer har noget med MS at gøre).

Jeg er pt. henvist til privat praktiserende neurolog og der kan gå meget lang tid inden jeg får en tid til undersøgelse. Jeg er i smertebehandling med tramadol og mandolgin, som dog ikke har den store effekt på smerterne, og jeg mærker at livslysten svinder dag for dag, da min situation ser ret uoverskulig ud.

Hvad gør jeg?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang