Gå til hovedindhold

Pseudoattak efter vaccine

Spørgsmål

Problemer med evt. 4. Coronavaccination - jeg har primær progressiv sclerose, ubehandlet, selvhjulpen - kan gå.

Efter 1. vaccination var jeg syg (ca. 1,5 døgn) efter 2. vaccination mere syg (2 døgn) og efter 3. vaccination meget syg (ca. 3 døgn). Hver gang sker det samme ca. 8 timer efter vaccinationen: Eftervirkningerne efter vaccinationen (Pfizer) bliver åbenbart værre og værre. Efter 3. vaccination kunne jeg ikke støtte på benene, ikke vende mig i sengen og kastede op. Jeg måtte bæres på toilettet - hvis det ikke allerede var gået galt. Kan ikke huske meget fra første dag.

Tør jeg tage 4. vaccination? Kan det på nogen måde forebygges, at jeg bliver så dårlig?

Svar

Det er desværre svært for mig at svare på, om du tør tage en 4. COVID vaccine, og det må være op til din praktiserende læge at vurdere.

Det lyder som om du reagerer med pseudoattak på vaccinerne, hvilket vil sige, at ændringer i din kropstemperatur (feber) og immunaktivering forbigående forværrer dine MS symptomer. Det kan derfor være en idé at tage tbl. paracetamol 500 mg, 2 stk. x 3 dgl. , evt. kombineret med ibuprofen 400 mg x 3 dgl., før vaccination og i de tre døgn efter du plejer at være dårlig, for at holde kropstemperaturen normal og dæmpe det væsentligste ubehag.