Gå til hovedindhold

Pseudomonas og Tysabribehandling

Spørgsmål
Jeg har haft sclerose siden starten af 2011, og har det forgangne år været på Interferon (44). Jeg er netop blevet gravid og er derfor stoppet med Interferon (er i uge 10). Efter graviditeten er jeg visiteret til at begynde på Tysabri. 

Min farmor har fået konstateret, at hun er smittet i lungerne med bakterien "psedomona", en såkaldte "superbakterie", som skulle være på fremmarch i Europa. Den er vist næsten umulig at dræbe, når først man er smittet, men omvendt set kan et normalt fungerende immunsystem vist nemt slå den ned. Af samme årsag angriber den - så vidt jeg har hørt - primært dem med svagt immunsystem såsom spædbørn og i særdeleshed ældre mennesker. Jeg er jo pt gravid, og dermed er mit immunsystem jo automatisk svækket. 

1. Bør jeg afholde mig fra at se min farmor under graviditeten? Jeg skal bemærke, at hun pga. infektionen hoster en del.

2. Er det sikkert at lade hende holde babyen, når den (forhåbentlig) kommer om ca. 7 måneder?

3. Er mit immunforsvar svækket, når jeg kommer på Tysabri. Eller fungerer Tysabri anderledes i den henseende i forhold til eksempelvis Interferon?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang