Gå til hovedindhold

Rådgivning til mindre børn med en scleroseramt forælder efterlyses

Spørgsmål

Jeg har haft meget glæde af Scleroseforeningen i årenes løb. Jeg synes dog at jeg savner noget rådgivning i forhold til mindre børn med en scleroseramt forældre.

Vi har en søn på snart 9 år, som har det meget svært med sin fars sygdom. Han savner sin far. Hans far fik en meget voldsom forværring i sin sygdom for 2½ år siden og i den forbindelse "mistede" han den far, han havde haft.

Det er en stor sorg at have "mistet" sin far; der er savn, han har ikke den far de andre børn har og der er utryghed/angst for fremtiden. Det fylder meget i perioder, hvor han bliver meget sårbar. Her græder han meget og han har også en vrede i sig, hvilket godt kan gå lidt ud over kammerater.

Jeg føler mig meget alene med det.

Jeg har tidligere kontaktet jer vedrørende dette og blev, på daværende tidspunkt, foreslået skolepsykologen - som så, pr. mail, foreslog mig at kontakte jer(!) eller kommunens familiehus. Det sidste gjorde jeg, hvilket resulterede i at jeg var til en samtale, hvor jeg fik at vide, at det jeg gjorde var godt nok.

Jeg synes dog ikke at det hjælper min søn, og tænker det ville være godt for ham, hvis der var nogen der kunne snakke med ham. Det er her jeg savner et tilbud fra jer.

Jeg ved godt at I mener, at vi bedst selv kan tage de snakke med de mindre børn. Jeg tror dog at det ville være godt for ham med lidt professionel snak. Hans lærere er tæt involverede og gode til at være ekstra opmærksomme på ham i de "dårlige" perioder. De spurgte så forleden, om ikke der var et forum hos jer, hvor han kunne dele sine tanker med andre i samme situation.

Jeg synes ikke der er nogen steder at få hjælp - alle henviser til andre. Kunne man ikke, hos jer, have et tilbud, eventuelt om en snak med en psykolog? Jeg tænker ikke på længerevarende samtaleforløb, men få snakke efter behov.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang