Gå til hovedindhold

Regelmæssig MR scanning

Spørgsmål

Jeg fik MS diagnosen for 1,5 år siden. I forbindelse med diagnosen fik jeg MR scanninger med 3 måneders mellemrum. Første scanning viste mange pletter - over 20 - og anden scanning viste samme pletter + 4 nye, heraf nogle kontrastopladende.

Jeg har taget Avonex 1 år nu, og har i den tid haft et mildt attak i form af føleforstyrrelser i min hånd. Jeg vil meget gerne have lavet en ny MR scanning for at vurdere min sygdomsudvikling, og tage stilling til om den medicin jeg tager er effektiv nok. Dette er blevet afvist af min neurolog med forklaringen at man behandler på det kliniske, og derfor er MR ikke af nogen værdi, når først diagnosen er stillet.

Jeg er ikke enig i dette, da jeg kan se i flere videnskabelige artikler at antallet af pletter hænger sammen med udvikling af handicap senere i livet. Jeg kan også konstatere at der i USA bliver udført regelmæssige MR scanninger på alle patienter. Derudover bliver tilvæksten af nye pletter jo kædet tæt sammen med sygdomsudviklingen i forbindelse med test af ny medicin. Hvad er jeres vurdering af værdien af løbende MR scanninger med henblik på at vurdere sygdomsudvikling/effekt af medicin?

Hvis jeg får lavet MR scanning via min private sundhedssikring, vil denne så kunne inddrages i min egen neurologs vurdering af min sygdom? Eller er det vigtigt at MR scanninger er udført med det samme udstyr?

 

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang