Gå til hovedindhold

Revaccination mod COVID ved Ocrevusbehandling

Spørgsmål

Jeg fik Ocrevus 28. januar. Fik Covid vaccine (Pfizer/BioNTech) 24. februar og 18. marts efter råd fra jer om at tage imod vaccination, selvom tidspunktet ikke var optimalt. Har taget antistoftest på apoteket 3 og 6 uger efter sidste vaccination. Begge viser, at jeg ikke har dannet antistoffer. Hvordan skal jeg forholde mig i forhold til smitte?

Jeg mener, at jeg står i en meget dårlig situation, hvis jeg ikke bliver revaccineret på det tidspunkt der er mest optimalt i forhold til Ocrevusbehandlingen. Jeg tænker, at der er en del andre i samme situation. Bliver det muligt for os, at blive revaccineret på det optimale tidspunkt i forhold til sklerosebehandlingen?

Svar

Vi ved endnu ikke, hvordan man er beskyttet af COVID-19 vacciner, hvis man ikke har rejst antistoffer. Meget tyder på, at der er vis grad af beskyttelse via T-celle responset, som er uafhængig af antistofferne, men vi har desværre ikke data, der belyser i hvor stort omfang, det gør sig gældende. Der er aktuelt ikke grund til at tro, at en "bedre timing" i forhold til Ocrevus infusionerne vil bedre antistofresponset, og værdien af revaccination er foreløbig usikker. Vi forventer at igangværende undersøgelser, kan give svar på nogle af disse spørgsmål indenfor de nærmeste måneder.