Gå til hovedindhold

Risiko for PML på Tysabri

Spørgsmål

Jeg er JC-virus positiv og får Tysabri. Jeg har fået det 37 gange på Riget. Jeg blev startet op på Tysabri, da min MS blev vurderet som aggressiv.

Jeg fik at vide til den halvårlige lægesamtale for nylig, at lægerne anbefaler, at jeg skifter om et halvt år ca. Jeg mener, det er Gilenya, de anbefaler i stedet. Jeg er ret bekymret for at skulle gå uden medicin i tre måneder, før Gilenyaen skulle virke.

Hvor stor er risikoen ved at blive på Tysabri? Jeg kan lige klare at komme i brusebad med støttehåndtag på væggen, og selv klæde mig af og på. Jeg er udmattet det meste af dagen, sover til middag, kører ikke bil eller cykel pga. balancen og de hurtige bevægelser i trafikken. Jeg kan ikke overskue rækkefølger, så jeg kan ikke organisere indkøb, tøjvask og madlavning. Heldigvis har jeg en sej kone, har fået hjælp af Fampyra og har glæde af Magnyl, som tager toppen af trætheden. Jeg vil meget nødigt have noget svagere medicin end Tysabri. Hvad siger I?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang