Gå til hovedindhold

Rygning og MS

Spørgsmål

Som jeg forstår det, er der sammenhæng mellem rygning og udvikling af MS. Jeg kan også læse mig til, at passiv rygning kan være sammenhængende med udvikling af MS, og at rygning er bevist at forværre MS-forløbet på flere måder for mennesker med MS som ryger.

Jeg har MS og ryger ikke, så spørgsmålet beror sig på passiv rygning. Der er rigtig mange rygere i min omgangskreds, og vi kommer ofte på barer hvor man må ryge indenfor. Efter jeg er blevet diagnosticeret med MS, er jeg blevet mere bevidst om passiv rygning, og jeg er derfor nysgerrig på, om I kan referere til nogle studier som belyser, hvorvidt passiv rygning påvirker MS-forløbet for mennesker med MS.

Hvis man har MS, løber man så en risiko ved at udsætte sig selv for passiv rygning? - Hvis ja, hvor går grænsen så?

Er det et no-go ofte at sidde i vindretningen med folk der ryger udenfor, hvis man vil være på den sikre side, eller bør man snarere kun være påpasselig med for ofte at befinde sig i meget tilrøget lokaler indendørs?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang