Gå til hovedindhold

Rygning og spasmer

Spørgsmål

Jeg har spørgsmål vedrørende søvnproblemer kramper/spasmer, så jeg ikke kan sove. Jeg har røget cigaretter i mange år, lige siden jeg fik diagnosen i 2005, og ikke haft de store søvnproblemer. Kun i enkelte tilfælde i gennemsnit 1-2 gange om måneden. Og med søvnproblemer mener jeg kramper/spasmer i mine ben, således jeg ikke kan falde i søvn.

I sommers stoppede jeg med at ryge, hvilket har været et stort ønske længe. Og jeg mærkede med det samme de store og mange fordele, det gav mig. Mere energi, overskud, ro, sindsro, frihed og meget mere udover selvfølgelig bedre helbred og økonomi. Men det resulterede så i en markant forøgelse af søvnproblemerne. Nu var det næsten hver aften jeg havde problemer med kramper/spasmer og dermed problemer med at falde i søvn. Nu er det vendt om, således det kun er 1-2 gange om måneden, at jeg har en god nat. Som det er nu, kan jeg vælge mellem to ting: At ryge, og så have nogle gode nætter, men knap så gode dagtimer pga. rygning. Ikke at ryge, og så have nogle gode dagtimer, men dog træt og uoplagt på arbejdet pga. dårlige nætter - og frustration om natten fordi jeg ikke kan sove Jeg lider ikke af sclerosetræthed. Er jeg træt, er det kun pga. en dårlig nat.

Jeg kunne godt tænke mig både gode nætter og dagtimer, og forblive ikke ryger. Jeg har hørt en del om, at nogle ryger cannabis for netop samme problem, men det har jeg ikke lyst til at gå ind i. Jeg har prøvet alle mulige forskellige ting: lave benøvelser inden sengetid, undgå sukker og alkohol om aftenen, spise fiberrige produkter om aftenen, gå tidligt i seng, gå sent i seng osv. Der er nu gået et halvt år, siden jeg stoppede med at ryge, og jeg overvejer seriøst at begynde at ryge igen. Ikke fordi jeg har lyst, men kun fordi jeg så kan få nogle gode nætter igen. Jeg arbejder stadig, så det er vigtigt, jeg sover og får en god nats søvn - så jeg er frisk til at komme på arbejde hver morgen kl. 8. Er det en meget normal problemstilling det her med rygning og spasmer med hensyn til søvn? Og hvad kan jeg gøre for at få nogle gode nætter - falde i søvn? Altså afhjælpe problemerne med kramper/spasmer når man skal sove? Uden at begynde at ryge igen vel og mærke.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang