Gå til hovedindhold

Sclerose-attakker eller bivirkning af antidepressiv medicin

Spørgsmål

Mit spørgsmål handler bl.a. om psykofarmaka, Venlafaxin. Indeholder disse piller stoffer som kan give nogle føleforstyrrelser, der kunne forveksles med MS attakker?

Jeg blev i juni 2005 diagnostiseret med Dissemineret Sclerose. Forud for den diagnose - tog min søster sit eget liv, og jeg var naturligvis i dyb sorg, og blev ramt af voldsom forkølelse som ikke gik væk før efter 3 måneder. Derudover blev jeg samtidig ramt af "føleforstyrrelser" i den højre del af ansigtet og højre del af bentøjet. Min balance, styring og kraft fejlede ingenting blot underlige fornemmelser i ansigt og ben. Det gik i sig selv uden nogen form for medicinsk behandling, efter 2 måneder. Jeg kom på psykiaterens opfordring på lykkepillen Cipralex. Det afhjalp min nedtrygthed, og hjalp mig ud af det store sorte hul, det var at miste min søster til selvmord.

I 2008 blev jeg igen ramt at samme form for "føleforstyrrelser" dog kun i højre arm. Det gik også i sig selv efter et par måneder. Nu er jeg så ramt igen, på samme måde føleforstyrrelser i begge fødder, lidt i højre arm. Før jeg fik disse føleforstyrrelser, har jeg slet ikke mærket noget til min diagnose, siden 2008. Livet var godt, havde en fast stilling, havde glemt alt om min sclerose diagnose, og tænkte sommetider at jeg måske var fejldiagnostiseret. Det tænker jeg stadig. Kan mine føleforstyrrelser være forårsaget af noget andet end sclerose?

Jeg har taget Venlafaxin pga. tilbagevendende depressioner siden 2010, og er uheldigvis i gang med en seponering, da jeg får de her føleforstyrrelser. Hvad gør de her piller (Venlafaxin) ved hjernen og nerverne? Har hørt om nogle MS patienter der får antidepressiva - hvorfor får de det?
Håber I kan svare på nogle af alle mine spørgsmål og evt. guide mig videre.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang