Gå til hovedindhold

Sclerose i familien, har jeg sclerose

Spørgsmål

Jeg har i ca. 2 år haft rigtig mange symtomer på sclerose, men lægerne fortæller at alle prøver såsom MR-scanning, lumbalpunktur osv. viser at de er fine. Jeg går med et venstre ben som konstant føles tungt og træt, er begyndt nogen gange at have blå fødder, det stikker ned i mit ben konstant, jeg har problemer med min korttidshukommelse, jeg er konstant træt og afmagtet, jeg har en ubehagelig smerte mit i min rygsøjle, og får nogen gange flimmer for øjnene.

Jeg har en far som har multipel sclerose, som har oplevet samme symptomer, og han kan se på mig og den måde jeg går på, at der er noget i vejen. Når en læge skal undersøge mig med de forskellige ting, såsom at ligge på ryggen og løfte mit ben op i vejret og holde det der, kan jeg simpelthen ikke, mine ben er alt for tunge. Sclerose ligger mange generationer tilbage i min familie, derfor frygter vi at der er noget i vejen med mig, siden jeg nu har gået med det her i lidt over 2 år, og der ikke sker noget. Min far har talt med nogle stykker på Sclerosehospitalet i Ry, og de mener også - ud fra hvad han siger - at der er noget i vejen. Hvad kan jeg gøre for at komme i kontakt med en specialist indenfor dette område?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang