Gå til hovedindhold

Sclerose og alkoholbehandling

Spørgsmål
Min far fik konstateret sclerose for fem år siden, men han har nok gået med det i længere tid. Før han fik konstateret sygdommen blev han afskediget fra sit arbejde, og det gav ham et kæmpe knæk på selvtilliden. Han begyndte at drikke lidt for meget og kom sidenhen i behandling. Da han så fik konstateret sclerose, gik det helt galt. Mine søskende var flyttet hjemmefra, men jeg boede stadig hjemme på det tidspunkt.

I en periode, fra vi fik solgt vores hus og flyttede ind i et nyt, drak han rigtig meget - ikke bare vin, men også whiskey og snaps.

Mine forældre bor nu i deres nye hus, men intet er blevet bedre. Min far får hjælp af hjemmeplejen hver morgen, men sidder ellers bare og ser tv hele dagen. Han er blevet rigtig sur og skælder min mor ud hele tiden. Han har virkelig brug for at få snakket om alle de ting, der er sket, men ingen gør noget. Han snakkede én gang med en psykolog, som sagde, at hun ikke ville snakke med ham ved mindre han blev ædru.

Han er godt klar over at han har et alkoholmisbrug, men han siger, at han ikke har andet tilbage end det. Han får antidepressiv medicin, men det hjælper jo ikke på alt. Han går rigtig dårligt, men jeg er sikker på, at det er alkoholen. Når jeg er hjemme på besøg, falder han tit og jeg skal hjælpe ham op. Problemet er, at jeg kan ikke få ham op før alkoholen er dampet lidt af.

Udover sclerosen, har han også fået en tarmsygdom, som gør at han bliver indlagt ofte. Når han er indlagt, er han meget klar i hovedet og går bedre.

Jeg har i 3 år forsøgt at "hjælpe" dem, men min far lytter ikke. Min mor lukker også helt af. jeg tror ikke hun har overskud til at gøre noget. Jeg er i mellemtiden flyttet meget langt væk og er holdt op med at blande mig, ligesom Jeg er startet i en hjælpegruppe i noget der hedder TUBA, som hjælper unge, der har forældre med alkoholmisbrug.

Min mor har endelig erkendt, at det er alkoholen og ikke sclerosen, som gør ham langsom, men mere er der ikke sket.

Jeg vil nu, sammen med mine søskende, gøre et sidste forsøg på at hjælpe dem. Jeg håber, at der er en slags behandling han kan komme i, eller et tilbud af en eller anden slags, som han kan drage nytte af. Han har været på to ophold i Haslev, hvor han fik det rigtig godt, men når han så kommer hjem, begynder han at drikke igen.

Det er bare så svært at finde noget, når det ikke kun er en sygdom han kæmper med, men også et alkoholmisbrug. Det hænger selvfølgelig sammen, og jeg håber at der findes en udvej. Vi har tænkt os at finde nogle muligheder til ham og så give det til vores forældre, som bare skal ringe, hvis de finder noget.

Vi ved, at vores mor gerne vil have at der bliver gjort noget, men hun har slet ikke overskudet til at finde noget. Har I nogle ideer? Hvad findes der af muligheder? Jeg har hørt, at kommunen skal tildele én hjælp, hvis man har problemer med alkohol, men kan det også hjælpe på alt det han har med sygdommen?

Det må jo være rart at snakke med nogen, som har styr på hvad der sker med én psykisk, når man har den sygdom. Ligesom det er rart at snakke med nogen, som har forstand på alkoholproblemer.
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang