Gå til hovedindhold

Sclerosetræthed eller depression

Spørgsmål

Jeg er 44 år og fik diagnosen i 2000. Jeg har dog haft sygdommen siden 1988, hvor jeg havde mit første attak - lægerne kunne bare ikke finde årsagen dengang.

Jeg har den såkaldt "godartede" sclerose og har indtil videre kun symptomer fra det sensoriske nervesystem. Derudover er jeg utrolig træt, hvilket jeg har været helt fra min ungdom af.

Jeg har som sådan ikke følt mig syg, og har derfor heller ikke sat mig særligt ind i sygdommen. Inden for det seneste år har jeg dog læst en del mere om sygdommen. Da jeg læste om sclerosetræthed og kognitive symptomer, var det som om der faldt en hel del på plads.

Min hukommelse er påvirket og indimellem har jeg besvær med at finde bestemte ord. Jeg er nu ikke i tvivl om, at det skyldes sclerosen.

For 1½ år siden blev jeg sygemeldt med depression, hvorfor jeg var væk fra mit arbejde i 10 måneder. Jeg har været i antidepressiv behandling med Citalopram, 60 mg dagligt, og Edronax 6 mg dagligt, siden jeg blev sygemeldt.

Nu er jeg dog i det hele taget i tvivl om, om der kan være tale om en fejldiagnosticering, det vil sige om det i stedet for sclerose, er trætheden og kognitive problemer der gjorde at jeg kørte ned.

Edronax skulle, ifølge psykiateren, hjælpe på trætheden - jeg mærker dog ingen ændring. Tværtimod synes jeg, at min nattesøvn er stærkt forringet, efter at jeg begynte med Edronax.

Jeg er nu, siden september 2008, tilbage i mit job som normalt. Dette betyder dog også at jeg bruger alt mit krudt på arbejdet og falder sammen som en klud, når jeg kommer hjem. Det går i høj grad ud over familien og de huslige pligter.

Jeg føler mig ikke deprimmeret, bare usigelig træt samt tappet for energi - hvilket selvfølgelig påvirker humøret, men det vil jeg ikke kategorisere som depression.

Jeg oplever, at min egen læge ikke tager dette med træthed eller kognitive symptomer særlig alvorligt, hun mener det hænger sammen med depressionen. Jeg er i tvivl.

Hvad mener du?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang