Gå til hovedindhold

Selvtræning – vederlagsfrit

Spørgsmål

Kan vederlagsfri fysioterapi godt være træningsvejledning efterfulgt at et forløb hvor man træner selvstændigt i fysioterapeutens træningslokale?

Jeg har to gange forsøgt mig med hold træning, men har ikke fundet et niveau der passede til mig. Jeg er heldigvis ikke særlig påvirket af min Sklerose, så niveauet har været alt for lavt. Men kunne godt tænke mig at træne balance og smat fastholdelse af min løbefunktion. Hos den lokale fysioterapeut har de et fint træningslokale – vil vederlagsfri fysioterapi kunne brugs til det?

Svar

Som jeg læser det har du en vederlagsfri fysioterapi henvisning – progressiv – hvilket betyder at du kun er berettiget til vederlagsfri holdtræning. Det betyder også at individuel træning og selvtræning ikke hører herunder.

Jeg ved, at de på nogle klinikker har holdtræning i træningslokalet, så det kan du evt. spørge din fys om. Alternativt kan du spørge om klinikken har andre hold, som er på et højere niveau. Du må f.eks. gerne gå på et andet type hold (ryg, balance, osteoporose, knæ, almen træning eller andet)

Hos mig træner mine MS klienter enten på et rent MS hold eller på et blandet hold sammen med andre med ganske få symptomer – afhængig af niveau.