Gå til hovedindhold

Siddestilling i kørestol

Spørgsmål

Jeg er i den situation, at jeg sidder meget dårligt i min el-kørestol fra 2015. Jeg falder til den ene side og sidder skævt med hoften, hvilket bevirker jeg har ondt i den, og nok også derfor jeg har trykmærker på ballen. Jeg kan stå 10-15 sekunder ved en ribbe (med støtte) kan slet ikke gå eller flytte mine ben. Der er prøvet flere muligheder for at afhjælpe det, senest i 2018 hvor vi af flere omgange var hos forhandleren, men det blev aldrig godt.

Nu har jeg så fået det værre, og ergoterapeuten i kommunen siger, at der kun er en mulighed tilbage - nemlig en formstøbt helsæde. Jeg er bange for at miste de funktioner jeg har. Hvis jeg ikke kan komme op at stå, sidde ved min pc og læne mig fremover bordet f.eks efter drikkevarer, og selv komme tilbage i stolen igen, så er jeg jo afhængig af hjælp i døgndrift. 

Det er svært at få mig liftet, så jeg sidder ordentligt, da jeg næsten skal skrues ind, og kan forstå det bliver endnu sværere i en formstøbt stol, da det er millimeter det drejer sig om. Nu kan jeg i det mindste lette trykket ved at stå kort tid op og sætte mig igen. Det kan jeg jo ikke med den løsning. Vil også gerne bevare min ståfunktion så længe som muligt. Jeg går også til fys, hvor jeg skal rejse mig op.

Har I nogen, der måske kunne se på, hvordan jeg sidder?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang